Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Demokratiska Republiken Kongos flagga.

Demokratiska Republiken Kongo

Riksrevisionen stödjer sedan våren 2022 revisionsmyndigheten Cour des Comptes (CDC) i Demokratiska Republiken Kongo (DRK). Stödet lämnas inom ramen ett samarbete som Intosai Development Initiative (IDI) har med dem.

Projektets mål är att stötta CDC att framgångsrikt implementera prioriteringar inom områdena: strategisk ledning, intern styrning, etik, regelefterlevnadsrevision, digitalisering, kommunikation och externa relationer.

IDI:s projekt finansieras under perioden 2022–2025 av Norad, den norska myndigheten för utvecklingssamarbete. Förutom IDI och Riksrevisionen kommer flera revisionsmyndigheter att delta i samarbetet – revisionsmyndigheterna i Ungern, Tunisien och Senegal. Riksrevisionens insats ligger utanför finansieringen av Norad.

Riksrevisionen huvudsakliga deltagande i projektet är att att bistå CDC i aktiviteter som rör strategisk planering, uppföljning och förändringsledning.

Uppdaterad: 07 juli 2022

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?