Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Kenyas flagga

Kenya

Riksrevisionen har sedan 2011 ett samarbete med den nationella revisionsmyndigheten i Kenya, Office of the Auditor General (OAGK). Det nuvarande samarbetsavtalet skrevs under 2018 och löper till och med 2021.

OAGK har brett mandat att granska offentliga medel i Kenya men betydande utmaningar när det gäller förutsättningarna för att uppfylla sitt uppdrag och få genomslag för sin granskning.

En utvärdering från 2017 visar att Riksrevisionen har bidragit till att stärka OAGK:s kvalitetssäkringssystem och kvalitetskontroll inom särskilt finansiell revision, samt OAGK:s färdigheter inom effektivitetsrevision och kommunikation med externa intressenter, inklusive parlamentet.

Det nuvarande samarbetet (2018–2021) fokuserar på att fortsätta stödja utvecklingen av myndighetens effektivitetsrevision, finansiella revision och kvalitetssystem för de olika revisionsgrenarna. Ytterligare ett mål är att ta fram användarvänliga och läsbara rapporter av hög kvalitet. Vi arbetar också med extern kommunikation och med att göra OAGK:s rapporter mer tillgängliga.

Uppdaterad: 23 februari 2021

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?