Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

Aktivitetsersättning vid förlängd skolgång

Riksrevisionen förbereder en granskning av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång.

Den som på grund av funktionsnedsättning inte gått ut grund- eller gymnasieskolan vid 19 års ålder har rätt till så kallad aktivitetsersättning under den förlängda skolgången. Syftet är att öka möjligheterna till grundläggande utbildning och arbete. Flera utredningar har dock varnat för att ersättningen ökar risken för ett långvarigt beroende av socialförsäkringssystemet. Riksrevisionen granskar om ersättning uppfyller målen samt vad regeringen har gjort för att säkerställa syftet med ersättningen.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 11 januari 2019

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Flerval