Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

Arbetsförmedlingens utformning av tjänsten Stöd och matchning

Riksrevisionen förbereder en granskning av Arbetsförmedlingens utformning av tjänsten Stöd och matchning (STOM).

Arbetsförmedlingen ska enligt sin instruktion anlita externa aktörer för att snabbt och effektivt få ut arbetssökande i arbete. STOM är den mest omfattande tjänst som Arbetsförmedlingen under de senaste åren köpt in med stöd av lagen om valfrihetssystem. STOM är utformad så att de arbetssökande som tar del av tjänsten själva väljer leverantör, bland annat utifrån ett ratingsystem. Riksrevisionen avser att granska om valfrihetssystemet för STOM är utformat på ett effektivt sätt.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 29 april 2019

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?