Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

Effektiviteten i Arbetsförmedlingens förmedlingsverksamhet

Riksrevisionen förbereder en granskning av effektiviteten i Arbetsförmedlingens förmedlingsverksamhet.

Forskningen visar att det finns stor variation i arbetssökandes sannolikhet att komma i arbete beroende på vilken arbetsförmedlare personen tilldelas hos Arbetsförmedlingen. Kunskapen om vad denna variation beror på är dock begränsad, och Riksrevisionen avser att granska om Arbetsförmedlingens förmedlingsarbete kan bli mer effektivt.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 23 november 2018

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Multiple selection