Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Rekrytering av soldater och sjömän

Riksrevisionen förbereder en granskning av Försvarsmaktens personalförsörjning av soldater och sjömän.

Fast anställda soldater och sjömän är viktiga för Försvarsmaktens förmåga. De är också en rekryteringsbas för officersutbildningen. Försvarsmakten har sedan lång tid tillbaka haft problem med sin rekrytering, och bristen på fast anställda soldater och sjömän har ökat under senare år. Riksrevisionen avser att granska Försvarsmaktens personalförsörjning av soldater och sjömän.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 08 oktober 2020

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?