Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

Resultat, kostnader och effektivitet i återvändandeverksamheten

Riksrevisionen förbereder en granskning av resultat, kostnader och effektivitet i återvändandeverksamheten.

En person som saknar rätt att vistas i landet får av- eller utvisas. Migrationsverket bedömer att myndigheten under åren 2018–2021 kommer att avsluta 100 000 ärenden som innebär att personen ska återvända till sitt ursprungsland. Staten bedriver verksamhet både för att stimulera självmant återvändande och för att verkställa av- och utvisningar med tvång. Riksrevisionen förbereder en granskning av resultat, kostnader och effektivitet i den verksamheten.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 23 november 2018

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?