Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

RUT-avdraget

Riksrevisionen förbereder en granskning av RUT-avdraget.

RUT-avdraget infördes 2007 och innebär att personer som köpt hushållsnära tjänster kan få ett skatteavdrag. Reformen syftade bland annat till att omvandla svart arbete till vitt, öka den tid som köparna ägnar åt sina betalda arbeten och göra det lättare för personer med kort utbildning att komma in på arbetsmarknaden. Riksrevisionen avser att granska om RUT-avdraget har fungerat som det var tänkt, samt vilken effekt det har haft på statsfinanserna.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 23 november 2018

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Multiple selection