Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

Skolverkets och Skolinspektionens arbete mot otillåten spridning av nationella prov

Riksrevisionen förbereder insatser för att granska Skolverkets och Skolinspektionens arbete mot otillåten spridning av nationella prov.

Nationella prov i skolan används av lärarna som stöd och komplement till övriga bedömningsunderlag. Det har vid upprepade tillfällen förekommit att nationella prov läckt ut i förväg och spridits mellan elever. Riksrevisionen avser att granska Skolverkets och Skolinspektionens arbete mot otillåten spridning av nationella prov.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 16 maj 2018

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Multiple selection