Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Kosovos flagga

Kosovo

Riksrevisionen har ett väl etablerat samarbete med revisionsmyndigheten i Kosovo, National Audit Office of Kosovo (KNAO) och har varit deras samarbetspartner i olika former sedan 2011. Ett nytt samarbetsavtal ingicks i december 2020 och sträcker sig fram till december 2023.

Samarbetet är ett brett institutionellt utvecklingsprojekt som syftar till att professionalisera organisationen på alla nivåer och bedriva revision i enlighet med internationella standarder och principer. Vårt samarbete innefattar stöd till effektivitetsrevisionen, kvalitetssäkring, HR, kommunikation, ledarskap och IT samt interna processer så som strategisk-, operationell- och verksamhetsplanering.

Samarbetet med Riksrevisionen ska stärka KNAOs kapacitet som organisation med fokus på ökad kvalitet. Fortsatt ligger huvudfokus på att utveckla effektivitetsrevisionen och dess förmåga att producera rapporter av god kvalitet som gör nytta.

KNAO fick en ny riksrevisor i augusti 2021 Vlora Spanca som tidigare var chef för effektivitetsrevisionen. Hennes mandat är på fem år med möjlig förlängning med en mandatperiod.

Uppdaterad: 21 oktober 2021

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?