Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Hantering av kakor

Riksrevisionens webbplats använder sig av så kallade kakor (små textbaserade filer som placeras på besökarens dator), för att förbättra webbplatsens funktionalitet och för att analysera besöksstatistik, i syfte att kunna utveckla webbplatsen och dess innehåll. Genom att använda webbplatsen, ger du ditt medgivande till att kakor placeras på din dator, telefon eller surfplatta. Du kan enkelt stänga av användandet av kakor i din webbläsare.

Så använder vi kakor

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska du som besökare få information om att webbplatsen använder kakor och vad de används för.

Det finns två typer av kakor:

  • Sessionskakor, som lagras tillfälligt i datorn under den tid som du är kvar på webbplatsen. De försvinner när webbläsaren stängs.
  • Kakor som lagras i datorn under en längre tid, fram till ett förbestämt utgångsdatum. De kallas ibland för varaktiga kakor.

Kakor som vi använder på riksrevisionen.se

Sitevision

Riksrevisionens webbplats drivs och innehållshanteras med verktyget Sitevision. Sitevision använder sessionskakan "JSESSIONID" för att ge besökare korrekta behörigheter. På webbplatsen används den till exempel i hanteringen av beställningar och prenumerationer.

Mer om kakor på Sitevisions webbplats

Information om integritetsskydd från våra samarbetspartners

Google Analytics

Vi följer upp hur våra besökare använder webbplatsen, vilket innehåll som är mest efterfrågat, från vilka länder våra besökare kommer och vilken teknik de använder, för att vi ska kunna förbättra webbplatsens innehåll, struktur och design. Uppföljningen görs med anonymiserade IP-adresser där de sista två siffrorna i adresserna maskerats. Riksrevisionen gör inga individuella analyser över hur du som användare navigerar runt på webbplatsen och vilken information du efterfrågar. Vi har heller inte aktiverat moduler för demografisk analys.

Googles webbplats

ReachMee

I rekryteringsfrågor samarbetar vi med företaget ReachMee. Ansökningar tar vi in via ReachMees rekryteringssystem, som vi länkar till via vår webbplats. Det innebär bland annat att du måste registrera ditt CV i en databas och ge ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter. ReachMee använder kakor för att hantera ditt konto, anvädaruppgifter och inskickade handlingar.

Reachmees webbplats

Uppdaterad: 26 mars 2018

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?