Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Tillgänglighetsredogörelse

Riksrevisionen står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Det här dokumentet beskriver hur riksrevisionen.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Webbplatsen är till största del tillgänglig i enlighet med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, med några få undantag (se avsnitt om innehåll som inte är tillgängligt nedan).

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du behöver innehåll från riksrevisionen.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela oss via länken nedan. Vi uppskattar också om du meddelar oss om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav.

Om du vill ha återkoppling om eventuell åtgärd behöver du lämna e-post som vi kan kontakta dig på. Svarstiden är normalt en vecka.

Du kan också kontakta oss på telefon 08-5171 40 00.


Beskriv ditt problem så utförligt som möjligt.

Ange om det finns en specifik sida du har problem med.

Ange din e-postadress om återkoppling önskas

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Läs mer

Myndigheten för digital förvaltnings webbplats

Innehåll som inte är tillgängligt på webbplatsen

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

  • Vid navigering med tangentbord är markering inte alltid tydlig för att visa vilket element som är i fokus.
  • Det finns vissa brister gällande aria-kodning och andra anpassningar för att sidor ska fungera bra med hjälpmedel.

Åtgärder pågår och vår ambition är att åtgärda dessa tillgänglighetsproblem så snart som möjligt.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har använt verktyget Siteimprove och har tagit hjälp av Consid, som gjort en oberoende granskning av webbplatsen. Senaste bedömningen gjordes 30 januari 2023.

Uppdaterad: 28 januari 2024

Kontakta oss

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?