Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

För dig som studerar

Är du intresserad av praktikplats eller av att börja arbeta hos oss efter dina studier? Vi rekryterar nyexaminerade studenter vid ett par tillfällen per år till vår finansiella (årliga) revision samt erbjuder studenter på universitet och högskola möjlighet att praktisera inom effektivitetsrevisionen. Vi utlyser lediga anställningar och praktikplatser under Lediga jobb. Följ oss gärna på LinkedIn eller prenumerera på våra lediga jobb för att hålla dig uppdaterad.

Ung kvinna blickar framåt.

Rekrytering av nyutexaminerade till årlig revision

Inom den årliga revisionen granskar och bedömer vi om myndigheternas redovisning med underliggande räkenskaper är rättvisande. Vi granskar dessutom om ledningen följer regler och särskilda beslut som påverkar årsredovisningen. Vi rekryterar nyexaminerade studenter till vår årliga revision vid ett par tillfällen per år. Vi erbjuder dig, utöver ett spännande arbete där du lär känna de myndigheter du arbetar med och får en förståelse för myndigheternas uppdrag, ett utbildningsprogram som löper parallellt med ditt arbete. Genom utbildningsprogrammet får du en naturlig karriärutveckling hos oss där du ges ett utökat ansvar i takt med att du växer i rollen som revisor.

Praktik inom effektivitetsrevision

Effektivitetsrevision innebär att vi granskar hur effektiv den statliga verksamheten är och att den bedrivs i enlighet med riksdagens intentioner. Som samhällsintresserad universitets- eller högskolestudent har du möjlighet till studiepraktik. Vi erbjuder dig en professionell miljö med engagerade kollegor där du, med en handledare vid din sida, aktivt får delta i kvalificerade granskningsprojekt.

Träffa oss på arbetsmarknadsdagar

Vi deltar regelbundet vid arbetsmarknads- och rekryteringsdagar där du kan träffa våra medarbetare och höra dem berätta mer om hur det är att arbeta och göra praktik på Riksrevisionen.

Uppdaterad: 27 mars 2019

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?