Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

För dig som studerar

Är du intresserad av praktikplats eller av att börja arbeta hos oss efter dina studier? Riksrevisionen erbjuder studenter på universitet och högskola möjlighet att praktisera inom effektivitetsrevision samt rekryterar nyexaminerade studenter vid ett par tillfällen per år till vår finansiella revision.

Ung kvinna blickar framåt.

Praktik inom effektivitetsrevision

Effektivitetsrevision innebär att vi granskar hur effektiv den statliga verksamheten är och att den bedrivs i enlighet med riksdagens intentioner. Som samhällsintresserad universitets- eller högskolestudent har du möjlighet till studiepraktik. Vi erbjuder dig en professionell miljö med engagerade kollegor där du, med en handledare vid din sida, aktivt får delta i kvalificerade granskningsprojekt.

För att praktisera inom effektivitetsrevisionen bör du studera ekonomi, statskunskap, förvaltningskunskap eller annat ämne som förbereder för granskningsverksamhet.

Rekrytering av nyutexaminerade till årlig revision

Inom den årliga revisionen granskar och bedömer vi om myndigheternas redovisning med underliggande räkenskaper är rättvisande. Vi granskar dessutom om ledningen följer regler och särskilda beslut som påverkar årsredovisningen.

Vi rekryterar nyexaminerade studenter till vår årliga revision vid ett par tillfällen per år. Vi söker då dig som har akademisk examen företrädesvis inom företagsekonomi med inriktning redovisning, revision eller offentlig förvaltning.

Träffa oss på arbetsmarknadsdagar

Riksrevisionen deltar regelbundet vid arbetsmarknads- och rekryteringsdagar. Välkommen att träffa våra medarbetare och höra dem berätta mer om Riksrevisionen som arbetsgivare.

 

Uppdaterad: 06 mars 2018

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?