Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Träffa våra medarbetare

Hur är det att jobba på Riksrevisionen? Här berättar några kollegor om vad de gör, varför de jobbar på Riksrevisionen och hur de ser på sin professionella utveckling.

Josefine Olsson, porträtt.
Josefine Olsson, porträtt.

Josefine, revisionsdirektör it-revison inom årlig revision

Josefine arbetar inom den årliga revisionen. Hon är specialiserad inom granskning av it-system. Baserat på riskbedömningar är hon med och granskar de viktigaste penningflödena inom staten – hon tittar på rutiner och kontroller, både i och omkring it-system som hanterar dessa flöden.

Intervju med Josefine

Joakim Hveem, porträtt.
Joakim Hveem, porträtt.

Joakim, effektivitetsrevisor och utvecklare

Joakim är effektivitetsrevisor och metodämnessakkunnig. Det innebär att han granskar om staten använder skattepengar effektivt. Han bistår i konventionellt metodstöd i data och undersöker metoder och verktyg för att analysera stora mängder text och data för att hitta samband som tidigare inte varit möjligt att synliggöra.

Intervju med Joakim

Mikaela, porträtt.
Mikaela, porträtt.

Mikaela, uppdragsledare inom årlig revision

Mikaela är uppdragsledare inom den årliga revisionen. Hon är med och granskar om myndigheternas årsredovisningar följer föreskrifterna, om de ger en rättvisande bild och om resurserna har använts enligt de villkor och föreskrifter som finns.

Intervju med Mikaela

Peter, porträtt.
Peter, porträtt.

Peter, internationell rådgivare

Peter jobbar på internationella avdelningen, där han samordnar insatser på nordisk och global nivå. Att vara kontaktyta mellan Riksrevisionen och omvärlden kräver ett stort nätverk och kunskaper om både vår verksamhet och revisionsmyndigheter i andra länder.

Intervju med Peter

Emelie, porträtt.
Emelie, porträtt.

Emelie, effektivitetsrevisor och projektledare

Emelies uppdrag är att bedöma resultatet av statliga insatser och se om skattepengar används effektivt. Genom det jobb hon och hennes kollegor gör får politiker, myndigheter och allmänheten oberoende information om hur staten fungerar.

Intervju med Emelie

Uppdaterad: 22 april 2022

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?