Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Lärares arbetstider vid universitet och högskolor – planering och uppföljning (RiR 2005:21)

En granskning av uppföljandet av arbetstider vid universitet och högskolor har genomförts. Den visar att det i stor utsträckning saknas rutiner som säkerställer att lärarresurserna planeras och följs upp på ett effektivt sätt.

Beställ publikation

Riksrevisionens publikationer kan beställas utan kostnad. Ange gärna din e-postadress om vi skulle behöva komma i kontakt med dig angående din beställning. Vanligtvis expedierar vi din beställning inom två arbetsdagar. Genom att skicka in en beställning till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Om granskningen

Riksrevisionen har granskat hur lärarnas arbetstider vid universitet och högskolor planeras och följs upp. Granskningen visar att det i stor utsträckning saknas rutiner som säkerställer att lärarresurserna planeras och följs upp på ett för verksamheten effektivt sätt. Med nuvarande rutiner går det i många fall inte att säkerställa att lärarnas arbetstider följer gällande författningar och avtal. Det finns risk för att lärarresurserna inte disponeras effektivt vilket kan medföra onödigt stora kostnader.

Uppdaterad: 27 december 2017

Kontakta oss

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?