Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Samordnade inköp (RiR 2005:10)

För att göra statens inköp effektivare och spara pengar sluter tolv myndigheter ramavtal får hela statens räkning. I en granskning av den statliga inköpssamordningen konstateras att det inte går att avgöra vilka faktiska besparingar staten gör. Det går heller inte att avgöra om inköpen samordnas för rätt varor och tjänster.

Beställ publikation

Riksrevisionens publikationer kan beställas utan kostnad. Ange gärna din e-postadress om vi skulle behöva komma i kontakt med dig angående din beställning. Vanligtvis expedierar vi din beställning inom två arbetsdagar. Genom att skicka in en beställning till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Om granskningen

Regeringen har beslutat att statliga myndigheter ska samordna sina inköp för sådana varor och tjänster som de upphandlar ofta, i stor omfattning eller som uppgår till stora värden. Syftet med att samordna inköpen är att staten ska spara pengar.

Uppdaterad: 27 december 2017

Kontakta oss

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?