Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Statens pensionsverks interna styrning och kontroll av informationssäkerheten (RiR 2005:26)

En granskning av arbetet med informationssäkerheten hos Statens pensionsverk har genomförts. Granskningen visar att myndigheten inte arbetar tillräckligt systematiskt med sin informationssäkerhet.

Beställ publikation

Riksrevisionens publikationer kan beställas utan kostnad. Ange gärna din e-postadress om vi skulle behöva komma i kontakt med dig angående din beställning. Vanligtvis expedierar vi din beställning inom två arbetsdagar. Genom att skicka in en beställning till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Om granskningen

Riksrevisionen har granskat arbetet med informationssäkerheten hos Statens pensionsverk. Informationssäkerhet handlar om att rätt information ska finnas tillgänglig, att informationen inte ska kunna förvanskas eller vara möjlig att komma åt för obehöriga. Det ska också vara möjligt att spåra bakåt hur information använts och ändrats. Statens pensionsverk är på olika sätt utsatt för informationssäkerhetsrisker och hanterar stora mängder samhällsviktig information. Brister i informationssäkerhetsarbetet hos Statens pensionsverk kan leda till att enskilda personer drabbas ekonomiskt och att risken för ekonomisk brottslighet ökar. Riksrevisionens granskning visar att Statens pensionsverk inte arbetar tillräckligt systematiskt med sin informationssäkerhet.

Uppdaterad: 04 januari 2018

Kontakta oss

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?